Farklı iki türe sahip olan Subfolder, alt klasör ve domain uzantısı olarak tanımlanmaktadır. Türkçe karşılığı ise “Alt Klasör” olarak kabul edilmiştir. Daha açıklayıcı bir şekilde bilgi vermek gerekirse web sitenizde bulunan alt klasörler, Subfolder olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda “Subdirectory” olarak isimlendirildiğini görebilirsiniz. Alan adınızda var olan içeriklerin tümünün organize edilmesi, hedef kitlelere göre içerik stratejileri geliştirmek gibi birçok özelliğe sahiptir. İçeriklerin filtrelenmesi, site haritası kurgusunun en ideal olacak şekilde düzenlenmesi şeklinde önemli adımlar atmaktadır. Ek olarak Subfolder, Google tarafından farklı bir internet sitesi şeklinde algılanmaktadır. Bu durum web sitenin trafiğinin artması, bilinirliğinin yükselmesi gibi önemli katkılar sağlamaktadır.
Subfolder avantajlarından söz edecek olursak da birçok seçenek karşınıza çıkacaktır. Web sitelerin Subfolder kullanımı halinde, arama motoru optimizasyonu açısından faydası oldukça yüksektir. Teknik açıdan bir inceleme yaptığınızda ise kurulumunun ve kullanımının bir hayli kolay olduğunu görebilirsiniz. Ana domainin sahip olduğu artılar ise Subfolder tarafından geçerli kabul edilmektedir. Bir diğer artısı ise web sitenizi ziyaret eden kişilerin ilgisini çekecek içerikleri bir nokta sınıflandırmasıdır. Site içerisinde ilgi çekici konuları bir arada bulup, fazladan zaman geçirmeyi kolaylaştırmaktadır.
Subfolder Ne Zaman Kullanılır?
Subfolder özel bir yapıya hazırlanmaktadır. Sahip olduğu bu özel yapı sayesinde web sitelerde yer alan bilgiler kategorize edilebilmektedir. Ek olarak Subfolder kategorilerin kendi içerisinde sınıflandırılmasını mümkün hale gelmektedir. Subfolder içendeki bilgilerin tümü ise ana domainin güçlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Subfolder, Türkçe karşılığı ile alt klasör yapısından ötürü sürekli olarak tercih edilmektedir. Web sitelerinde kategorilerin kendi içinde sınıflandırılmasına zemin hazırlamaktadır. Bu yüzden web site sahipleri ve web geliştiriciler tarafından önem arz etmektedir. SEO açısından da bir hayli önemli olan Subfolder, sitelerin tanınmasında büyük bir rol üstlenmektedir.
Subfolder Yapısının SEO Çalışmalarına Etkisi
Subfolder web sitelerin SEO performansını ciddi oranlarla etkilemektedir. Bir alt klasör kullanımı sırasında kullanıcı deneyimleri yükselmektedir. Subfolder ana sitenin bir parçasıdır. Bundan ötürü Ziyaretçilerin gezinme kolaylığını mümkün hale getirmektedir. Alt alan adlarının doğru bir şekilde uygulanmaması, kullanıcı deneyimine zarar verebilmektedir. Subfolder yetki ve bağlantı açısından da etkili bir seçenektir. Çünkü Subfolder, ana domainin yetkisini devralmaktadır. Bu sayede web sitenizin genel arama motoru optimizasyonu performansına da destek olmaktadır. Ayrıca arama motorlarında ayrı görünen alt alan adları, siteye aynı oranda fayda sağlamamaktadır. Bu durum, sitenin yetki oranı artışının da aynı olmayacağını göstermektedir.
Subfolder kavramının SEO çalışmalarındaki bir diğer etkisi ise içerik yönetimindedir. Alt alan adındaki içeriklerin yönetimi karmaşık gelebilmektedir. Ancak alt dizinlerle birlikte içerikleri sorunsuz bir şekilde entegre edebilirsiniz. İçerik yönetim sistemindeki sorunsuz uyum, çalışmaların daha basit hale gelmesini sağlamaktadır. Subfolder kullanımının olumlu yönleri gibi olumsuz noktaları da bulunmaktadır. Bunlardan söz edecek olursak Subfolder ile birlikte oluşan kategoriler, katmanların çoğalmasına ve akabinde karmaşanın yaşanmasına yol açmaktadır. Subfolder çokluğu, kullanıcı ve bağlantı sorunlarını ortaya çıkarabilmektedir. Ayrıca Subfolder ile açılan klasörlerdeki yük, sitenin yavaşlamasına neden olabilmektedir.
Subfolder Nasıl Oluşturulur?
Domain adresiyle bağlantılı alt klasör olarak tanımlanan Subfolder, web sitesini kategorize etmektedir. Web sitelerinden birine alt alan adı açabileceğiniz gibi, sınırsız sayıda olacak şekilde oluşturmanız da mümkündür. Ayrıca içerikler kendi içerisinde alt katmanlara ayrılabilmektedir. Subfolder kurulum işlemi ise hosting yönetim panelinden gerçekleştirilmektedir. cPanel girişini tamamlamanızın ardından dosya yöneticisine gidebilirsiniz. Buradaki sayfalarda bulunan “Public_html” dosyasını seçmelisiniz. Seçiminizi yaptıktan sonra panelde bulunan klasör seçeneğine tıklamalısınız. Bu şekilde sıfırdan bir alt klasör oluşturmuş olursunuz.